Детето ни почина


През Ноември 2005 г. детето ни почина. Беше нагълтало сурови бобени зърна. За смъртта му обвинявам лекарите в спешното отделение в Русе, които го държаха повече от час от приемането му, без да предприемат никаква интервенция и без да ни позволят да се опитаме ние да му помогнем. Просто гледахме как детето ни издъхва в гърчове докато чакаме нужния специалист. След час ни съобщиха, че не можело да му се помогне и то е починало от задушаване, а те просто не направиха нищо!

Даниела Стефанова
с. Бръшлен

Реклами

10 коментара

 1. Много жалко за детето, но не сте си отговорили на въпроса защо се е получило така. Няма много възможности за интервенции при случаи на попаднали в дихателните пътища предмети . Най-вероятно в Русе не са имали на разположение пулмолог с бронхоскоп. Така че обвинявайте управляващите здравеопазването в България. Все повече ще липсват специалисти и техника. Не на последно място е и отговорността на родителите какво дават за игра в ръцете на малки деца…

  • Аз Обвинявам Лекарите ,обвинявам Здравеопазването защо ?
   защото лекарите като са го приели това дете защо не са предприели за броени секунди мерки или минути.
   Защо като не са компетентни вав тази област веднага да са го закарали спецялно във такава болница дето се занимават със бронхялна асма или така нареченото криво гърло.
   А ние като родители им се доверяваме а те си пият кафето във сестринската стая и чакат някой почти да умира и тогава да обращат внимание защо трябва да е така защо здравеопазването не им прави проверки изненадващо без предопреждение във събота и неделя защо ли?
   защото точно Събота и Неделя който са дежурни отлагат си работата за понеделник викат във Понеделник ще има Много лекари и ще го прегледат те са спецялисти защо във 1-дна Болница не остава Събота и Неделя по 1-дин Професор или доцент точно за такива спешни случай.30.08.2009г.

   А като нямат Бронхо скоп защо не са го закарали със хиликоптер ако трябва до там кадето има?

   Ето това е лекарска грешка!

 2. Как да си отговори на тези въпроси жената, тя да не е специалист, и ако не са имали такъв апарат, защо са приели въобще детето там, да отчитат бройки ли, или как да тълкува човек това ! Да аз обвинявам управляващите задравеопазването в България, защото са толкова мързеливи, че са оставили лекарите без никакъв контрол !

 3. Да , и аз обвинявам управляващите за здравеопазването в България, защото са толкова мързеливи и заети в облажване на самите себеси, че са оставили лекарите без никакъв контрол !
  Надзор НИ трябва !

 4. Въпросът е, че трява да го приемат детето, защото са задължени по закон да се опитат да окажат съответната помощ. А и колкото надзор да имат няма да им помогне, като нямат бронхеоскоп.

 5. 1.Вината е на родителите.Не са се грижили добре за детето .И би трябвало съдът с тях да започне. Боли ги,но това е.Независимо от всичко тези случаи са ежедневие.Аз също щях да отровя жена си с препарат,макар,че всеки ден говоря за това.
  2.“Бобени зърна“-цитат.Означава поне 2. Без бронхоскоп,не може нищо да се направи.Ако се обдишва детето,т.е. с балон или апарат О2, те се вкарват навътре.
  И да се тръска детето е опасно,защото може да се обърне така зърното,че да запуши веднага и 2- та клона на трахеята.
  И най-важното е,че както в тенджерата,така и в бронхите,бобените зърна набъбват.
  3.Приели са детето и са направили каквото трябва- извикали са специалист.А трябва време за всичко. Има ли на близо друга болница,която е по-голяма от тази-не.Тогава…
  Предложения.
  1.Децата не просто се гледат.
  Те се пазят.
  Грижете се за тях.
  Като ги гледате,виждайте , какво правят.
  2.Внасяйте повече осигуровки.За да има повече обучени лекари да работят с бронхоскоп.Защото това не е никак безопасна работа.
  Да има и за въртолет.Ама въртолетът до Варна не отива на мига.А и там на мига трябва да има обучен бронхоскопист.
  Да не говорим пак,че това може да си го позволи много по-богата държава.
  В този смисъл,да предложа-всяко семейство да си има лекар в къщи,че и сестра.Ама да им плащате.
  3.Като карате спешен случай- т.е. умиращ,обадете се на 150 за сега най-добре,щото 112 са едни каки като Вас,дето нищо не разбират .Съобщете, подробно какъв е случаят.
  И т.н.
  Другото е ала-бала.
  Като говорим за богати държави-примери :
  Когато застреляха президент Кенеди, студент го е интубирал на стълбите.Лекарят в спешното е направил 10 манипулации за 10 минути. Но:
  -там на вечер са постъпввали по 150 намушкани, гръмнати.Това е Тексас.
  -там хората внасят осигуровки и то не едни кирливи 10 лева.Едното е САЩ,другото България. За да има за обучение на лекари.
  За дежурствата на лекарите.За апаратура.
  Ако отидете на „Албена“може да видите шведските деца, с мозъчни увреждания на плажа.Поне преди 20 г. бяха там.За всяко дете се грижи една шведка. Осигурява й се седмична почивка.Тогава резервни момичета,поемат тяхната работа.И за това не им се плаща.Пътни,храна и хотел се поемат от държавата. Айде,давайте,де.
  Има и друго там. Когато някой няма какво да прави, отива в болницата и се грижи за болни. Безплатно и съвестно.А не реве като Вас.
  Другото си е Ала- Бала.

 6. Радвам се ,че ме четете.
  Това,че сте гласувал с -1 , че не Ви харесва,ме радва.
  Вие гласувате емоционално.
  В Моята работа емоциите даже може да са вредни.
  Но „такъв е животът“.Когато трябваше да спасявам мъж на 20 години ,умрял от секс,каквото и да вложа,той си беше умрял.До като ме извикат,до като отида у тях,не е дишал 15.мин. За това време, мозъкът става „боза“.Ако оживее,не дай ,Боже, остава жив труп.
  Другото е ала-бала.

  • Ами да,аз чета! Всичко,което казвате е напълно вярно,ама хората само знаят-ЛЕКАРСКА ГРЕШКА!!!!!!!!!!

 7. Добре,де,имате сайт,говорите си в него,също като в Махленски Клюкарки на БГ-Мама.
  И какво от Това….

 8. Вие сте луди бе хора…АЛА БАЛА хората са загубили детето сии той тръгнал даим говори за осигуровки и разните му там глупости.Пазете си децата,то че си лекар става пределно ясно,но ако това се случи с твоето дете сигурно с голи ръце ще убиеш колегите си и ще ги излежиш без проблем нали???Много си отворен като знаеш за какво става въпрос те хората не си гледали децата,ами да то само името ДЕТЕ говори достатъчно.Ще отидеш до тоалетна и ДЕТЕТО ще е направило беля,и хоп губи си живота,защо???Защото е ДЕТЕ?Защото родителите му плащат по 10лв. осигурровка или защото им се е доходило до тоалетна???Хаиде отговори ми на този въпрос г-н АЛА БАЛА???Що за човек си ти???Нямаш ли сърце и чувства та да виниш така нагло милите хорица надживели детенцето си без време заради некадърници като Всички Вас???

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: