„Не“ на безразличието


Браво!
А аз си мислех, че в България такива хора не са останали. Аз вярвам, че едно от най-важните неща, на които можем да научим децаа си, е здрава ценностна система, част от която е липсата на безразличие.
Както е казал Айнщайн: „The world is a dangerous place, not because of those who do evil, but because of those who look on and do nothing.” (светът е опасно място, но не заради вършещите злини, а заради онези, които ги виждат и не правят нищо)

Петър

Реклами

3 коментара

  1. Лежах в ортопедията в Русе през 2002 г. Направиха ми операция на подбедрената кост, престои ми още една и на другия крак 4 години вече набирам смелост да вляза, за да си направя операцията и сега мисля да го направя, но едно не ми е ясно в лекарите сестрите и санитарките – защо всеки те гледа в джоба, защо не си изпълняват съвестно професията?! Та като не им харесва да я сменят! Явно тези мравчици с белите манти не осъзнават, че и на тях работното им време свършва и като излязат от болницата са обикновени хора като всички. Та нали и затова дават Хипократова клетва. Е какво ще стане, питам аз, ако не я спазваме спрямо тях – то едно живо медицинско лице няма да остане. Искам да кажа, че всички са се овълчили за пари и какво ако ги нямаш? Не може всички да сме равни? И тези дето нямат да мрат като кучета ли? Това не мога да разбера. За мен вината е в нас хората, защото така сме свикнали – като им дадеш те ще ти обърнат внимание, а не трябва да е така, не трябва да ги караме да се чустват богопомазани, защото не са, и ако малко повече хората си казват мнението, аз вярвам, че ще им се промени отношението.

  2. Имам един въпрос към всички лекари които четат това … Какво означава за вас „Хипократовата клетва“ ? Много отдавна много от вас са я забравили ако изобщо сте я чували някога .Ламтите само за пари и нищо друго не ви интересува .За вас хората са стока ,а не пациенти !!! Този който си плати може би ще живее, а този който не може да си търси поп !!! Искам да Ви помоля нещо …Вършете тази работа със сърцата си ,помагайте на хората дори те да нямат пари не ги УБИВАЙТЕ !!! Благодаря !!!

  3. Писах много тук,но искам да попитам нещо драгите ни лекари.Ако им се случи(да не дава Бог)някой ден да са на нашето място какво ще правят?Е,нали са лекари-колегите им ще се грижат за тях,ще бъдат преоритет за цялата болница,целия персонал ще ги обслужва.Да,там не сме равни,но да не забравят,че пред болестите сме-те не подбират жертвите си!А от смъртта все още никой не е избягал.Тя не приема подкуп,не гледа в джобовете ни!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: