МЗ не контролира, а толерира прегрешилите лекари


Лекарите в Русе са под всякаква критика, но Министерство на здравеопазването толерира подобно положение. Това не са просто ей така хвърлени приказки.

Детето на брат ми почина от ВИРУСЕН ХЕПАТИТ ,даже не мога да си представя, че в ХХІ век някой умира от такава болест, след като личният му лекар го беше лекувал повече от 10 дни с антибиотици срещу ангина. Без изследвания и консулт с други лекари общо взето до деня, в който отказва черния дроб на детето и тогава става ясно, че е болно от хепатит.

Няма да коментирам отговорът на жалбата ни до МЗ, но гарантирам, че само на базата на този 1-ви отговор мога да осъдя България. Вероятно някой все пак се е светнал във ведомството, защото след няколко дни получихме втори по-различен като изказ, но не и като съдържание отговор. И понеже семейството на брат ми е твърдо решено да съди до последна европейска инстанция както лекаря, така и държавата, то до този момент се нагледах на такива парадокси, че ми е ясно защо скоро ще ни сложат предпазна клауза на “Правосъдие и вътрешен ред”. Но междувременно стана ясно, че съответния лекар е фалшифицирал прегледи и се е подписвал вместо родителите на детето и кой знае още какво. Прегледи, които на всичкото отгоре следва да му се заплатят от НЗОК. Но нито касата, нито министерството се затрогнаха да разследват как се източват парите от касата. Ако детето не беше починало във Варна съм убедена, че от русенката болница щяха да унищожят и фалшифицират документите. Просто не се случва за първи път.

Както казах, това се прави с пълното съдействие на здравното министерство и мога да го докажа с прословутия първи отговор на жалбата, който е подписан от заместник-министър.

Мария Щутцлер

Реклами

6 коментара

 1. МЗ,

  крайно време е българското МЗ да коригира статистиката си пред ЕС, че в България няма смъртност по лекарски грешки, и то при нео пациентите !!!

 2. ЗАЩО МЗ не ни извадят статистика на пострадалите / вкл. с фат.край / от лекарка грешка и наказанието, което си е понесъл виновният лекар !!!

 3. Дали се касае за лекарска грешка или не не могат да преценяват некомпетентни хора . За вас всички случаи завършили със смърт са лекарска грешка. Абсурдно твърдение

 4. Много ви е изгодно винаги да ни пращате в ръцете на бг съдебна система= срещу мили „думи“= $$ черното го правят бяло…, а БЛС неможе ли да помогне с решение….?!?

 5. Скандален отчет на лекарския съюз разбуни духовете в бялата гилдия
  121 000 лв. от членския внос на 750-те медици в Пиринско изхарчени : 12 000 за „представителни” на шефа на РК на БЛС д-р Д. Тачова, 11 000 лв. – за телефон, 15 000 – за командировки…

  БЛС В ХАРЧА СА № 1,
  а работата им е = В Пиринско цели 6 бр. бг д-ра са със спрени права да практикуват професията си …. ЗАРАДИ неплатен 4ленски внос х 6 лв. месе4но, други провинения няма !!!!

 6. ЧЕСТИТО МЗ,

  ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС И ФОРМАЛНИТЕ ПРОВЕРКИ НА РЦЗ-СОФИЯ, АЗ ДЕЙСТВАМ :

  аг мц СВЕТИ ДИМИТЪР и аг д-р4ета ИВАН ВАСИЛЕВ ДИМИТРОВ, ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ и пом.им персонал работещ незаконно =без правоспособност…!!!!

  ДОКАЗАХ и ИСТИНАТА ЛЪСНА: ЧЕ СА МИ ПОДПРАВИЛИ ПОДПИСИТЕ МИ И МЕД.МИ ДОСИЕ, ЗА ДА СЕ ОПИТАТ ДА СЕ ОНЕВИНЯТ ПРЕД КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ ,
  А ВИЕ и БЛС ОТБИВАТЕ НОМЕРА…ДАЙТЕ СИ ОСТАВКИТЕ И НЕХАР4ЕТЕ ПАРИТЕ НИ !!!

  АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ И ЩЕ ИМ СМЕНЯ ПРЕСТИЛКИТЕ ПОНЕ НА 4ЕРНИ РАЙЕТА !!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: