Битият си е бит, умрелият – Бог да го прости


Преди два дни в Новините по БНТ излъчиха материал за това как един човечец си отишъл от инфаркт, понеже дежурният доктор в Спешна помощ преценил от телефонния разговор, че не става дума за спешен случай и пациентът трябва да отиде сам до болницата. Ако не сте чули тази новина ще допълня, че въпросният пациент и близките му тръгнали веднага, но инфарктът ги настигнал на улицата и поради липса на апаратура, човекът се споминал. Когато линейката на Бърза помощ дошла се оказало, че не им работи електрошоковия апарат и лекарите не могли да му помогнат.

Че имаме явен случай на небрежност от страна на лекар, че медицинската ни техника е стара и не е в полза никому, че системата ни е зле организирана – всичко това е ясно. Но мен ме развълнува и още нещо. Само два дни след инцидента, не са и три, аз не можах да открия никъде в публичното пространство следи от него. Като че не е било. Няма дори ред някъде в някой новинарски архив. За пресслужбата на лекарската комисия изобщо и не мисля. А аз очаквах, че някой осигурява не само архив на събития и всичко случващо се в здравната сфера у нас, но и последваща информация за развитието на всеки един казус… Ама съм и аз един наивник!

Реклами

2 коментара

  1. Здравейте пиша това на кратко тъй като нямам мно време.Искам ако можете по някакав начин да ми помогнете ако може да ми дадете някой репортер да си уредим среща за да му обясня случая става въпрос за 3-на лекарска грешка почина ми дете на 2 годишна възраст от лекарска грешка мно ви моля нямам мно време да упиша тук случая ако има начин да се свържа със някой репортер по телефона да му обясня подробно случая нямам много време да напиша подробностите тук защото днес е починало детето ми и трябва да върша и други спешни неща затова няммам време мно ви моля ако някои репортер се съгласи да ми звънне на 0885008253 да си уредим среща зада му убясня случая или по телефона ще ви бъда бескрайно благодарен днес 23.08.2009

    • СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ от бг мама на ангелче с помоща на бг „лекар“:

      Моля всеки, който счита, че е станал жертва на лекарска грешка да се обърне към нас в сутрешния блок на БТВ – „Тази сутрин“ на телефон 0899 81 63 32.

      Моля ВИ в името на душичката му ги дайте на Прокуратурата,не си губете времето с ПРОДАЖНОТО МЗ!!! ПУСНЕТЕ ЖАЛБА и Прокурора назна4ава проверка,недължите такси, и ако видят доказателства за престъпление държавата завежда дело…! УСПЕХ !!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: